Keltisch Colloquium

From A. G. van Hamel Foundation

Het Keltisch Colloquium

Elk jaar in mei of juni wordt door de Stichting A. G. van Hamel het Keltisch Colloquium georganiseerd. Op deze dag kunt u sprekers horen vertellen over een breed scala aan onderwerpen die gerelateerd zijn aan de Keltische talen en cultuur in de breedste zin des woords. Onderwerpen die op het Keltisch Colloquium aan bod kunnen komen behelzen geschiedenis, archeologie, taalkunde, literatuur en mythologie.

Aanstaande editie

•  za
    • mei
    • 2019
  • Colloquium
  • Keltisch Colloquium

Keltisch Colloquium 2019

29 maart 2019
Utrecht In de 3 Krone, Oudegracht 227
  • georganiseerd door: Stichting A. G. van Hamel voor Keltische Studies

Het jaarlijks Keltisch Colloquium van de stichting komt er weer aan dit jaar, wederom in hartje Utrecht en met een interessant, gevarieerd en goedgevuld programma.

De namen van de zes sprekers en de titels van hun lezingen zijn als volgt:

Karin Olsen
‘Defining the self in the early Irish otherworld tales’
Martine Mussies
‘Selkies - from fireplace to cyberspace’
David De Clercq
‘De rol van specerijen in Rome’
Sven Meeder
Peregrinatio en de verspreiding van Ierse geleerdheid’
Tatiana Ivleva
‘Forgotten artefacts of Late Iron Age and Roman period: glass bangles in the European Northwest’
Mineke Schipper
‘Heuvels van het paradijs: een geschiedenis van macht en onmacht’

Aanmelden

De Stichting A. G. van Hamel voor Keltische Studies organiseert een nieuwe editie. Wilt u ook het evenement beleven? Geef u dan op door vóór 5 mei

• een e-mail met adresgegevens te sturen naar KC@vanhamel.nl, én
  • het bedrag van € 20 (donateurs) of € 25 (niet-donateurs) over te maken op rekening NL89 INGB 0003 1537 31 t.n.v. Stichting A. G. van Hamel voor Keltische Studies te Utrecht, o.v.v. ‘Colloquium 2019’.

Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Het toegangsbewijs ontvangt u bij aanvang van het Keltisch Colloquium na melding bij de balie. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meldt u zich op tijd aan!